Åh.. Gud!

Det var min reaktion när jag häromkvällen körde in i ett stort väg-byggnads-arbete. Mamma frågade mig om jag hade klar sikt, och jo, jag tyckte väl att jag hade det. Sen plötsligt skriker mamma till, jag hör en duns, och ser på vänster sida ett stup (nej då, men en djup grop åtminstone). Vi överlevde! Men, bilen har jag pajat på en del ställen. Lamporna och backspegeln tog det värsta. Aj aj. Känns som att jag har varit relativt klantig den senaste tiden. Som när jag förra veckan dunkade huvudet i en byrå och fick lov att stanna hemma från skolan pga det. Men, jag kan väl inte vara den enda som råkar ut för små, aningens pinsamma, missöden då å då?

Idag var det ljuvlig dag. Solen lyste! (och änglakören sjunger 'halleeelujaaah'). Dessutom var min Sandra här. En rutt på stan med fika och shopping hanns det med. Har införskaffat mig lite böcker från den härliga bokrean, bla Lipstick jungle. Ska lägga mig å läsa med min godispåse nu, håller tummarna för att den ska vara någorlunda vettig.
Tomorrow - Mot Örebro, av alla Sveriges städer. Ett stort släkt-tjotahejti. Jag borde se fram emot att umgås med alla människor, men om jag ska vara ärlig, så ser jag mest fram emot maten (speciellt tårtan). Men sådant ska man ju inte säga högt så klart. Scchhh. Nu ska jag nog stänga av det här elkraftverket (datorn alltså), ja, den låter som ett sådant iaf.

Sweet Dreams:)


wanna dance with somebody?

Inte typiskt mig kanhända, men den är så härlig. Titta på den om du känner dig en aningen grå!


I'm swept off my feet

Pirrande känsla det där när man känner att man står handfallen och inte riktigt vet vad som väntar, vad som kommer. Jag har ingen rätt i världen att klaga. Valen är många. Det finns ingen begränsning, om inte jag själv begränsar mig. Det borde kännas fantastiskt, men det känns bara.. Jag får ärligt talat lite ångest. Det är ju så viktigt att välja rätt. Mina val påverkar hela mitt liv. Jag vill välja rätt. Och ingenting blir direkt lättare av att jag vill göra något som kräver att man i princip ger upp allt annat. Ibland önskar jag att jag bara helt enkelt hade varit intresserad av något som kräver en regelrätt utbildning och sen som ger en ett garanterat jobb. Men, nu är jag inte det. Jag är intresserad av det kreativa, nej det är värre än så, jag har förälskat mig i det. Jag vet inget annat jag vill hålla på med. Jag skulle rentav dö inombords om jag inte fick göra det jag älskar. Säger det tillräckligt? Det är det jag inte vet. Jag blir galen. Jag måste göra mitt val.

älskar, älskar inte

Jag älskar ledighet!
Livet blir bra mycket härligare när man känner att inget hänger över ryggen på en.
Älskar att det är tillåtet att såsa omkring. 
Å att vara uppe hela natten lång,
det är ett stort plus i kanten!
Oscarsgalan blev det en stund, rena rama ögongodiset.
Men kanske inte så konstigt,
de förbereder sig väl en månad i förväg med kurer och grönsaksdrinkar.
Och att de har personliga stylister kanske inte försämrar chanserna för ett perfekt yttre?Förutom ledighet älskar jag bokrea! Strosade runt på förmiddagen med Maya en stund bland alla bokhyllor. Skulle faktiskt kunna flytta in i bokaffären. Tror nog jag ska ställa in en fåtölj i bokparadiset och ta med mig en kopp varm choklad.

Ledigheten är dessvärre inte bara positiv, när mamma ser att jag har några minuter till övers så lägger hon ansvaret att baka matbröd på mig. Missförstå mig rätt, eller fel, baka är trevligt, men att baka matbröd av en kletig degmassa, det är inte riktigt jag. Nåja. En god dotter, det bör man vara. :)

En strålande dag tillönskas

och det börjar på ett s..

Sportlov!  Det började dock på ett klantigt sätt. Halv sex igår hoppade jag upp ur sängen för att bege mig till sista dansklassen innan lovet, och jag var på G och taggad. Dock så var jag samtidigt trött och ofokuserad. This is what happened: Den tysta lägenheten genomskärs plötsligt av ett ljudligt skrik, från min sida faktiskt. Jag hade slått mitt huvud i en vass byrå, bara sådär. Hur det hände vet jag ej. Allt jag vet är att jag dog av huvudvärken och stupade i säng. Bra början va? Men man får vara positiv trots att jag för nuvarande har en rand i pannan. Hädanefter ska jag tända ljusen!


Dagen artade sig dock. Det blev bowling, där jag mot all förmodan (läs, mot all) vann första rundan. I'm proud!
En sleep-over hos Vik & Cat avslutade en fulländad dag på ett ypperligt sätt. Jag är en glad människa som har de! 
Trots att tiden inte riktigt räcker till i vardagen för att hinna ses oftare, så är allt precis som det brukar. Underbart alltså. Småprat in på natten det gillar jag. Och en lååång frukost en solig lördagmorgon, vad klår egentligen det?


            
Favorit.


Ingen återvändo

No turning back. Nu har jag gjort det. Anmäld till audition för London's Laban dance school. Känns bra! Inget som är typiskt mig direkt att ta tag i. Och ångra mig, nej det kan jag inte göra. Betalat och klart. End of Story. Nu har jag iaf tagit första klivet, nästa kommer bli lättare.

Var på en oerhört trevlig lunch hos fina charlotte me mary idag, o det blev lite prat om det här med trafficking. Ska man engagera sig eller ej? Om jag är med är det till hundra, annars får det vara. Lite tanketid behövs. Ska ta tid att kolla på 'Human trafficking'. Jag anar hur jag kommer känna efter den filmen..

Räknar ner. 1 dag kvar, sen lov. Det blir såå välbehövligt! Lov är trevligt. Oscarsgalan ska det bli detta lov också minsann.

Onödigt vetande: Pianisten på baletten kläcker alltid ur sig en massa lustigheter, denna gång blev det när vi skulle lära oss några invecklade steg; Är det utvecklande att lära sig något invecklat? Intressant prick. En prick som aldrig ser glad ut heller, o går som en hösäck det gör han med. Vilket balettläraren inte har något till övers för.

Jippi, imorn får jag äntligen säga min favoritmening, 'thank God it's friday'.

Time's up.
God natt!

Disneydags

Min fina mamma fyller år idag, så igår var jag på jakt efter lämpliga presenter. Ingen större utmaning egentligen då hon i princip önskar sig samma saker som en tioåring, disneyfilmer. Så ännu en gång fick jag nostalgikänslor. Det var alldeles underbart att leta filmer bland barnhyllorna. Här och var ser man favoriterna som man sett uppåt en miljon gånger, Bernard & Bianca, Aristocats, Lejonkungen, Robin Hood å Lilla Sjöjungfrun. Sen var det så klart alla de där filmerna som alla haft, utom jag, Snövit (den var för skrämmande), Peter Pan, Dumbo.. Det var oerhört svårt att välja. Vilken disneyfilm köper man till sin mamma? Jag körde på lottning till slut och Peter Pan blev den lyckliga vinnaren.

Skulle bara visa en liten bild på Peter Pan, men jag blev fast i disneys förtrollande värld. Var bara tvungen att lägga upp några bilder. Är det inte fint? Man blir ju faktiskt glad!
Det roliga med disneyfilmer är att alla har olika favoriter. Det är som med 'vanliga' filmer där vi har olika genrer. Man har sin favoritgenre. Är lite så med disneyfilmer också. Jag kommer ihåg att vissa inte alls tyckte om Pocahontas tex när jag var liten. Lejonkungen är typ som Notting Hill när den kom ut, alla älskade den.

Om någon är sugen på disneymaraton, hojta.


barndomsminnen

Andrea, som jag känt så länge jag kan minnas gjorde mig sällskap i helgen.
När hon kommer så börjar jag samtidigt tänka på alla barndomsminnen jag har från Leksands-tiden.
Min fina skola, med 50 elever. Vi var enstaka två i min klass (ja + s) och på sin höjd tre.
Med en sjö utanför skolan, hemlagad mat och en riktigt 1800-tals ringklocka,
så var det lätt att inte ha några bekymmer. Allt var så lätt.

Med Ea i huset så blir det lite liv. Vilket är ljuvligt.
Den enda tid på dygnet som det varit tyst här under helgen är när A somnat.
Men, I like!
Vi alla behöver människor i vår närhet som ger oss lite extra-satser av styrka och glädje.
En sån person är Ea för mig.


Kärlek

 
Glad alla hjärtans dag! Mer kärlek åt folket.Åck, extra chäärlek, till er mina vänner. Vad vore jag utan er ?

thank God it's friday

Fredagen den 13.e ! Dadadadaaaah! Det här med otur den 13.e är ju bra löjligt, jag har då iaf haft världens bästa fredag.
Blivit lite knapert med inlägg på senare dar, då mitt hektiska liv inte tillåtit mig att andas ut och skriva av mig. Tyvärr. Fick i förrgår betala för all onödig stress, genom outhärdlig mag-ont. Enligt sjuksköterskan hette det tydligen artrit? (Kanske). Så, min nya guideline för tillfället är att ta var dag som den kommer, hinner man med allt man ska göra, så gör man, eller så gör man det inte. Men vad gör det? Det är ju faktiskt ingen som tackar en ändå när man förmultnar av mag-ont. Right?

Idag har jag haft ett härligt lyckorus i kroppen å detta äro eftersom Andrea kommer ikväll å stannar helgen ut. Har i princip inte setts på ett halvår. Vilket är fullständigt oacceptabelt!
Avslutade dagen i skolan med shoppingtur inne på Centralen, shoppingen innefattade bland annat lakritstabletter & premium chocolate.


Å, vad är det för dag imorgon? Alla hjärtans dag. Om jag inte haft vänner i närheten hade jag nog låst in mig med sorgliga romantiska filmer å glass. Men, hallelujah, jag har fortfarande några vänner kvar som inte är gängade med någon. (jag ÄR glad för er som är gängade också :) )Nu, daxs att plocka upp Ea!i lyxförpackning


SUSHI! ♥

                     


happy day

Idag har jag en sådan-där glader dag.
Ni vet en sån där dag när man fnittrar åt allt i princip. Vare sig det är roligt eller ej.
Det kanske beror på solen? För åh vad jag fick vårkänslor idag, kände mig alldeles nykär.
 


Jag ska börja skriva positivitets-dagbok. 
Inte bara om vad man gjort bra under dagen,
utan snarare om vad som har gjort mig glad.
T.ex. när någon sitter på tunnelbanan & läser och skrattar till för sig själv..
Jag skall dessutom avfyra ett big-smile varje morgon när jag vaknar istället för att drämma till väckarklockan.
Man ska ju faktiskt vara tacksam för att man överhuvudtaget får vakna!


"Tänk på något roligt och bra, tänk på sånt som gör dig glad... flyg iväg flyg iväg flyg iväg..." 

feel the rhytm'

Tillbaka till verkligheten igen då efter att ha levt storstadslivet i London med mammi. Borta bra men hemma bäst? Det stämmer inte alltid, inte för mig åtminstone.

 Phantom of the Opera var, ja, jag har faktiskt inga ord. Om någon frågar hur det var kommer jag inte kunna säga någonting. Man måste helt enkelt uppleva det själv. Allt jag kan säga är att det var bortom mina föreställningar och förväntningar. Första scenen fick mig att gråta. Och med gråten i halsen, ja så satt jag sedan resten av föreställningen. Inslag av rysningar i hela kroppen kom om vart annat det med. Ni måste se den !

Har satt upp ett trevligt litet mål då jag nu upptäckt att jag älskaaar musikaler. Jag skall ha sett alla innan jag dör. Svårt att bestämma i vilken turordning man ska se de bara.. 1. Dirty dancing, 2. billy elliot, 3. The lion king.. ?Jag tycker verkligen om min mamma, hon är alldeles egen. Ibland dock är hon litet borta, men det skyller vi på att hon blir äldre. Vi satt och åt middag på en mysig restaurang och bara njöt av stämningen när mami plötsligt utbrister ' det är så mycket som påminner om Stockholm här i London. De har brandvarnare här också!' . Det tyckte jag var litet rart sagt .

Det jag tänkte på när jag skrev att det inte alltid är hemma bäst var på skillnaden när det gäller folks bemötande gentemot varandra. Folk är inte särskilt glada och trevliga mot främlingar här, det borde det bli ändring på!

bye bye london

LONDON BABY, LONDON

Världens bästa Maja fick jag på kort-visit idag (ursäkta för middagen M). Det blev i all hast då lyrisk jazz var kvällens mål. Ja, maja å vik. Lovely ! Små knepigt, men vad jag älskar det. Det är jag, helt enkelt.


Lite sömn, det blir det garanterat i natt. Kl 04.00 bär det av mot London london... WIE!
Alltid trevligt med lite avbrott i vardagen, särskilt sådana avbrott. Passar mig som hand i handske.
Resans faktiska mål är att titta på Phantom of the Opera. Har alltid velat göra det. Jag kommer minst att få gåshud, och gråta en skvätt kommer jag säkerligen också att göra. Rapport kommer sedan. Men gissar på att den inte kommer vara särskilt negativ ;)

Igår natt somnade jag aldrig. En rätt märklig orsak egentligen.. Låg och tänkte på vilka ord jag tycker är finast här i världen. Smaragd har jag fastnat vid nu. Mesmerizing (engelska dock) är fint med. Nu blir jag lite besviken på mitt minne. Kom på säkert hundra ord igår natt, men nu står det helt still i huvudet på mig. Skyller på min trötthet. Har ni några favoritord? Vissa låter ju faktiskt lite extra bra att säga.


Nåja, kanske dags att packa nu! Här vid datorn får jag ju inte särskilt mycket gjort..


Sleep tight !

en smaragd


Säg till om jag stör,
sa han när han steg in,
så går jag med detsamma.

Du inte bara stör,
svarade jag,
du rubbar hela min existens.
Välkommen


Eeva KilpiÄr det inte fint så säg

vackert
Benjamin Buttons otroliga liv blev det igår. Utan en tvekan en av de bästa filmer jag sett. Den hade allt. Man fick känna allt. Vackert sorglig. Komiska ögonblick. Jag och Sandra blev helt ställda efteråt, vilket i och försig var väntat. Ensamma satt vi bara där i biosalongen, tills personalen sparkade ut oss, och förtrollningen var bruten.. nästan.
 
På tal om Sandra, så finns det ingen som henne! Har känt henne så långt jag kan minnas, innan jag överhuvudtaget kunde gå faktiskt. Det är trevligt när man ibland inte ens behöver säga något, för man vet ändå vad den andra tänker. Lär känna henne vettja, min bästis!This one I like !RSS 2.0