Hälften till fyrtio (nästan)

Livet kan då vara bra intensivt ibland, men det gillar jag. Det är bra att ha dagar som är packade till max, då kan man njuta till fullo av dagar då man är ledig.
Igår var jag 'lärare' på dansen, med en uppvärmningsövning. Lite halv-nervöst sådär, på ett bra sätt. Lärorikt. En sak är säker, jag vill inte bli danslärare, inte just nu iaf. Nej tack! Har badat å lekt både igår & idag med mina ledsagarbarn. Kan tala om att för en som inte är van att ha syskon (jag är skyldig) är det väldigt underbart, trot el ej, att få vara en 'syster' för ett tag.

Jag vet att jag måste börja använda mina linser (jag vet, jag vet), jo jag vet det därför att idag hade tydligen Fält Å Niklas fått ögonkontakt med mig på Fyrishov, men ja hade inte sett de ändå, förrän de skrek Theresia i kör. Jo då märkte jag, min hörsel är det inge fel på. Det blir vårens projekt, att börja stoppa i linserna varje morgon.

Dagens insikt; jag vill inte bli äldre! För varför är det så att fram till man fyller 18 år så ser man faktiskt fram emot sin födelsedag, men sen efter det, ja då verkar folk inte lika glada och förväntansfulla inför sin födelsedag längre. Nej, 19 är perfekt. Jag tänker inte fylla år nå mera nu. Inte än på ett tag iaf..

Bye bye bloggi !

Kommentarer
Postat av: Maria Vethe

GUMMAN! Din blogg är riktigt mysig, och ja- jag instämmer- dags att skaffa linser/glasögon!När man tror att hunden är ett litet barn som vinkar till en, ja då är på tiden lilla vän.MEN DU!VAR DU PÅ LO IGÅR? HELT GALET.Läs vad jag skrivit om gårdagen:"Anne Frank och Gaza har inget med varandra att göra. Ingenting överhuvudtaget.Detta verkar dock gått somliga pöbler förbi, då dessa somliga valde att under gårdagens minnesdag för förintelsens offer i Uppsala avrbyta diversa talare med hån och skrik.Att dessa unga människor bärande på Palestina sjalar inte sitter inne med en större dos respekt det förvånar mig och det ger mig sorgsne känslor. Jag kan inte fatta och begripa den totala respektlöshet, den blinda inställning samt det brinnande hatet som dessa somliga uppenbarligen sitter inne med.Men att se den övriga publiken ställa sig upp ock kontra pöblernas skrikande med sången "Vi välsignar dig israel" rörde mig mer än något annat. Tårarna trillade och jag sjäng allt vad jag maktade med båda händer stolt lyftade till ära för israel, landet jag bär med mig på insidan, landet jag aldrig kommer svika.Dessa ilskna ungdomar äger all rätt att utrycka sig, all rätt att reagera, tycka till och anse. Men att blanda ihop förintelsen med nuläget i Gaza och att på grund av denna missförståelse ta sig in på en minnesgudstjänst för att helt enkelt försöka förstöra på det mest motbjudande sätt, det kära anti-israel-ungdomar, resulterar endast i eran egna eliminiering ur debatten. Ingen kommer någonsin ta en klovn seriöst.Att ställa sig upp ock skrika ur sig hat mot en stat, mot en nation, mot ett folk, det tog jag personligt och det sårade mig på djupet. Ni skapade fruktan, ni visa ingen respekt. Staten israel existerade inte ens år 1945. Ni ägde inte rätten till gårdagens spetakel. Det ända gemensamma är det klassiska judehatet, vilket ni pöbler ger näring åt.Eran önskan var att visa oss erat hat, vilket ni lyckades med. Men att se era mörka rop dränkas i skinande lovsång, bekräftade vad jag redan misstänkte, nämligen det faktum att "ni" drivs av hat, medans "vi" drivs av kärlek. En övervinnande och segrande kärlek, och det är den vesentliga skillnaden som kommer att avgöra det hela. You just wait and see.Medans mina tårar trillade för israel, gick mina tacksägelser åt det faktum att så många av gårdagens pöbler faktiskt satt kvar tillräckligt länge till att höra de fantastiska tal och vittnesbörd framförda av kvällen inbjudna talare.Min bön handlar numera om er. Ni kan spela tuffa tillsammans, men jag vet att en eller annan mening uttalat av någon utav kvällens talare fastnade i era tankar, och jag hoppas att när ni gick skilda vägar igår så fanns den ena meingen kvar. Jag ber att den ena meningen skall plåga er och störa erat hat. Jag ber att era ögon öppnas så att ni ser."

2009-01-29 @ 20:36:01
URL: http://mariavethe.blogg.se/
Postat av: ylva

jo vi ska på den i Oslo,har vart litt krångel med ansökan dit för man va tvungen o anmäla sig personligen dit også,räckte tydligvis inte bara me ansökan,vet inte om de e samma från sverige..men då kanske vi ses där:p

2009-01-29 @ 22:26:34
URL: http://dfordancer.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0